We kregen een aanvraag binnen via de buurvrouw van Sebas, met een vraag of we voor Britt wilden gaan rijden, na korte informatie hebben we dit opgepakt en zijn Rick en Sylvia voor een gesprek bij Britt thuis geweest.
Wat een mooie en lievemeid en wat triest dat haar dit moet overkomen, Britt was tot haar 10 e jaar een gezonde meid, helaas kwamen er wat spierklachten en heeft het tot nu toe alleen maar doorgezet, Britt is nu 16 en helaas weten ze nog niet precies wat Britt heeft maar verliest ze steeds wat meer van haar kracht.
Ondanks deze ziekte is Britt vrolijk en zit ze niet bij de pakken neer, ze heeft een rolstoel maar als ze zich ook maar wat beter voelt dan probeert ze daar zoveel mogelijk uit te blijven.
Ze is een grote dieren vriend en daar is ze dan ook dagelijks mee bezig bij haar thuis.

Na het gesprek hebben we de datum geprikt en na de oproep wie mee wilde rijden bij deze rit was het al snel duidelijk dat we een grote opkomst zouden krijgen.
Om 10 uur op zondag 8 april verzamelden al de eersten bij het Honk in Assen. Na wat overleg en uitleg aan de blokkers vertrokken we naar Bareveld waar nog een groep op ons stond te wachten.
En die groep was groot, uiteindelijk gingen we daar van start met ruim 40 motoren en 14 trikes, een super opkomst en het weer zat ontzettend mee.
We hoefden maar een klein stukje te rijden om bij Britt haar huis te komen, Britt en haar zusje en haar moeder en oma stonden al op ons te wachten en zo te zien hadden ze er zin in.
Na de groep te hebben voorgesteld en ze te verwennen met een cadeautje en een sweater en T-shirt, konden we gaan passen en meten om te kijken op welke trike Britt het beste kon mee rijden en dat werd uiteindelijk die van Snorre, ze kon daar heerlijk en veilig achter op zitten en na een klein half uurtje kon de stoet vertrekken.

De roadcaptain had een mooie route gemaakt en met elkaar werd er genoten van de mooie weggetjes, ook Britt en haar zusje genoten zichtbaar, Snorre liet af en toe even zien wat zijn trike kon en dat vond Britt geweldig.
Na een klein uurtje kwamen we bij het honk aan waar de lunch die klaar gemaakt was door Corinna en Jordy al klaar stond, een heerlijk broodje hamburger luste iedereen wel.
Het was heerlijk weer dus de picknick banken stonden klaar en konden de rijders lekker zitten en eten.
Uiteindelijk moesten we weer opstappen om het laatste deel van de route te rijden, Britt zat weer snel op de trike van Snorre en ze had er weer zin in.
Ook Oma en Mama en natuurlijk haar zusje genoten er volop van.
Na wederom een mooie route kwamen we na een klein uurtje weer bij Britt haar huis in Stadskanaal aan, waar ze nog even de kans kreeg om iedereen te bedanken en dat deed ze dan ook, ook haar overgrootoma en opa kwamen nog even kijken en waren helemaal onder de indruk van de mooie trike van Snorre en opa moest ook maar zo een mooie voor de overgrootoma kopen vond de oma in kwestie.
Na nog wat handjes schudden en toespraak van de voorzitter met de uitnodiging om eens naar het honk te komen, gingen we weer opzadelen om te vertrekken naar Bareveld.
Britt zwaaide ons enthousiast uit en we hopen dat we haar snel eens op het honk gaan zien, het was voor ons een eer om met je te mogen rijden Britt.

Bij Bareveld aangekomen konden we nog even nakletsen en wat bij praten en toen ging een ieder weer zijn eigen weg.

Wat weer een mooie dag en zo dankbaar als je de kinderen zo ziet genieten.

Het filmpje wat hier bij staat, is gemaakt door Bjorn Stam, en het laat zien hoe we met elkaar van deze ritten genieten.
(Bjorn Stam bedankt voor de mooie opnames.)

Namens bestuur cs riders
secretariaat Sylvia de Rode.