Een tijdje geleden dat we bij de Mac verzamelden.
Een tijdje geleden dat de CS-Riders reden, het weer… hmmm ik wist het nog niet vanmorgen
En vakantie… dus hoeveel zouden er zijn.
En dan kom je bij de Mac, en daar verdwijnen al je vragen als sneeuw voor de zon die er inmiddels af en toe ook was.
Tuurlijk zijn er genoeg en dan de rest ook nog, trikers, bikers, kids iedereen was er …. uiteraard zou je haast zeggen, logisch zou je denken en blijkbaar zijn we inderdaad een stichting waarin dit ook zo is.
Onze Roadcaptain van vandaag was Erik Halmingh dus die ging voorop richting Delfzijl, vlak voor de vuursteen werd het me gegunt om ons daar “binnen” te rijden.
Aangekomen bij de Vuur-steen in Delfzijl was er al een hele organisatie op gang, motoren links en trikes rechts en in ongeveer 1,5 minuut stond de straat vol en had iedereen een plek.

De dames en heren van TSN stonden al op ons te wachten, veelal op leeftijd en niet al te mobiel. Maar we waren met veel vandaag en er werd getild en samengewerkt en vooral door onze “ruige” bikers lief en voorzichtig gedaan met de lieve mensen.
En dan gebeurd er wat, blokkers rijden op en Erik geeft de laatste instructies.
Trikes starten en oogjes beginnen te glimmen, een twinkeling van spanning een glimlach en de gerimpelde handjes stevig geklemt om de grote chomen stangen achter een in het leer gestoken triker/ ster.
En daar gaat de eerste rit, de lach werd groter en de ogen wijd open gespert door het bulderen van de optrekkende machine’s en de soms wat sportieve rijstijl.
Bij terugkomst werd ieder trike opgevangen door een opstapcoach en werd men van de trike’s af geholpen.

Nu richting Woldendorp want daar staat een groep kids te wachten, kids die het om wat voor reden dan ook verdienen deze kids hebben via stichting goudkust een uitnodiging gehad. 1 trike echter bleef bezet door een meneer, meneer was nog niet klaar en ging niet van de trike af. De gerimpelde handen van meneer stroef om de buizen geklemt en voor zich uit kijkend. Nou vooruit dan maar, dan rijdt u mee. Een glimlach is dan je beloning.

In Woldendorp worden we opgewacht door een groep kids, sommige met begeleiding. Stuk voor stuk vinden ze het indrukwekkend en spannend en de indeling was zo geregeld natuurlijk. Onze reisleider klopte zo even een leuke route uit zn kop en we konden. Heerlijk via termunterzijl terug naar Delfzijl, een leuke route om te rijden met het zonnetje op ons kop.
In Delfzijl aangekomen werden de kids opgevangen en kregen ze eerst eens een lekker hapje en drankje.
De rijders namen ook even pauze.

En toen ging het los, zowel kinderen als volwassenen wilden mee op de trike en zo geschiedde.
Een aantal ritjes werden zo gereden rond Delfzijl en eenieder kwam terug met een glimlach van oor tot oor. Er was muziek en een hoop gezelligheid. Er werd gelachen, gegeten en veel geknuffeld.
Aan het eind van de middag heb ik veel complimenten mogen ontvangen die ik door mag geven aan jullie en dat doe ik dan ook met alle plezier.
Aan mij ook om complimenten uit te spreken, hoe wel het bijna logisch is, is dat het natuurlijk helemaal niet. Zonder jullie rijders zijn we nergens en vandaag hebben jullie je tijd gegeven aan de stichting en zodoende hebben we vandaag een prachtige dag mogelijk kunnen maken.

Erik Halmingh je stond vandaag (na een nachtdienst) voor een pittige klus die je met verve op je genomen hebt, top gedaan.

Onze geliefde “gele brigade”, enkel dank en respect. Sommige mensen hebben jullie vandaag in actie gezien en hebben zoveel waardering voor jullie gekregen. Cris is hier 1 van en wil jullie als blijk van respect en waardering graag nieuwe en betere hesjes aanbieden.

Ton Reitsma van de Amerikaanse politie voertuigen groep, wederom aanwezig met de grote NYPD jeep. Een fantastische aanvulling op het doel wat we hebben.

En last but not least. 2 jaar geleden had Cris Fenna Vuur-steen een klein plannetje tbv de stichting. Onder het genot van een kop koffie bij de Vuur-steen in Delfzijl werd dat op een half a4tje uitgeschreven en nu 2 jaar later. CHAPEAU

Zoals altijd, eenieder dank voor je inzet, zonder jullie zijn we nergens. Met elkaar kunnen we alles. Vandaag hebben we in alle glimlachen weer gezien waarom we dit doen.

“Proud to be a part of it”

Sebastiën
Voorzitter
CS-Riders